Parcours 2018

PARCOURS

Deelnemers krijgen in 2018 de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5.5 km of 10 km. Het parcours van 5.5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de kortere route van 5.5 km doorloop je iets minder locaties en gebouwen dan de 10 km. Je geeft je keuze op het inschrijfformulier aan. Mocht je tijdens de Urban Trail van afstand willen wisselen dan is dit mogelijk en dit hoeft je niet apart door te geven bij de Helpdesk. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is hetzelfde punt.

Klik hier om de parcourskaart in groot formaat te openen.

PARCOURSKAART

Start & Finish

  • Start: Lange Voorhout
  • Finish: Hofvijver
  • Evenementterrein: Hofplaats

Deze locaties komen jullie vast bekend voor en liggen dicht bij elkaar. Hier kun je jouw tas afgeven en krijg je na afloop een welverdiend ontbijt. Hier gaan we jullie ontvangen.

Escher in het Paleis

Bewonder in het Winterpaleis van Koningin Emma de fantasievolle voorstellingen van M.C.Escher. Een koninklijke omgeving voor een van Nederlands bekendste kunstenaars met miljoenen fans over de hele wereld. Hier wordt spel met perspectief een beleving!

Sociëteit de Vereeniging

Een complete verrassing midden in het centrum van Den Haag: een prachtige locatie met koninklijke allure - de verborgen parel van Den Haag die voor ieder toegankelijk is. Wees welkom! "Wij nemen graag deel aan de Urban Trail omdat we aan een breder publiek onze locatie willen laten zien en willen laten weten dat deze te reserveren is voor bijeenkomsten, diners en bruilioten!"

Paleistuinen

Bij een koninklijk Den Haag hoort vanzelfsprekend ook een koninklijke tuin. Verscholen tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief ligt de Paleistuin. Open voor publiek, maar onbekend bij het grote publiek. Een rondje kuieren langs de bloemengazons, vijverpartijen en oude bomen doet je even de sfeer proeven van lang geleden, de tijd van prinsen en prinsessen. In de Paleistuin kun je natuurlijk wandelen en picknicken maar ook op zoek naar kunst, in de bomen bijvoorbeeld. 

Korzo Theater

Korzo is een avontuurlijk en intiem theater in de oude binnenstad van Den Haag. Al meer dan dertig jaar is Korzo een toonaangevend huis voor muziek, dans, theater en sinds kort ook contemporary circus. De programma’s in Korzo brengen het publiek dicht bij de talenten van vandaag en morgen.

Hofje van Nieuwkoop

Al ruim 350 jaar wonen en leven er mensen in het Hofje van Nieuwkoop. Gesticht als liefdadigheidshofje bood het aanvankelijk onderdak aan minder bedeelde weduwen. Later, zo rond 1730, werden de beknopte woninkjes bevolkt door kroostrijke gezinnen. Tegenwoordig zijn het vooral de eenpersoonshuishoudens die er hun domicilie hebben.

PAARD

Paard is een uitgaansgelegenheid in Den Haag die sinds 1972 bestaat. Het biedt in de grote zaal plaats aan 1100 bezoekers en in de kleine zaal plaats aan 300 bezoekers. Daarnaast is er nog een cafe met plaats voor ca. 200 personen.

Heilige Geest Hofje

Het 'Heilige Geest Hofje' is opgericht in 1616 en is het oudste Hofje van Den Haag. Trouwens! In de tuin staat de oudste perenboom van Nederland. Deze juttepeer is geplant in 1647 en is de eerste gecultiveerde perenboom. Zo, weer wat geleerd.

The Student Hotel

Studenten zul je op deze zondagochtend waarschijnlijk niet tegenkomen, die liggen vast nog op bed! Genoeg ruimte voor renners van The Urban Trail om The Student Hotel in Den Haag eens van binnen te bekijken. Dit voormalige bejaardenhuis heeft van buiten en van binnen, een compleet nieuwe look gekregen na de renovaties van afgelopen voorjaar. Niets aanraken dus, alles is nog gloedjenieuw

H.S.C. INTAC van Zwijndregt

De H.S.C. INTAC van Zwijndregt, de grootste studentenvereniging in Den Haag, is sinds 1998 in het bezit van haar huidige pand aan het Huijgenspark te Den Haag, beter bekend als sociëteit 'Het Café'. Voordat het pand haar huidige functie bekleedde, deed het dienst als politiebureau; de karakteristieke eigenschappen hiervan zijn nog steeds zichtbaar in de vorm van bewaard gebleven celdeuren. Elke dinsdag en donderdag zijn de INTAC-leden te vinden in de sociëteit om gezamenlijk wat biertjes te nuttigen. Het pand voorziet in meer dan alleen een borrelruimte voor INTAC-leden. Naast de sociëteit bevindt zich de bestuurskamer, waar het dienstdoende bestuur van de vereniging de ruimte heeft om te vergaderen en de dagelijkse gang van zaken rondom de vereniging te regelen. Momenteel wordt gewerkt aan het vernieuwen van de garderobe en het creëeren van een broodnodige extra vergaderruimte voor Commissies.

Pathé Spuimarkt

Pathé Spuimarkt is de nummer drie bioscoop van Nederland met ruim 1.200.000 bezoekers per jaar. Tijdens de Urban trail loop je door de foyer maar ook door een filmzaal voor het grote doek langs terwijl de bioscoop gewoon open is voor filmliefhebbers. Let op, je moet wel een paar trappen op en af want de bioscoop bestaat uit maar liefst tien verdiepingen waarvan er een aantal toegankelijk zijn voor bezoekers.

De Bijenkorf

Buiten openingstijd door de Bijenkorf lopen, daar droomde je toch als kind al van? Om je niet te veel in verleiding te brengen ga je via het monumentale trappenhuis met de beroemde glas-in-lood ramen naar de lichthal op de 4e etage. Vervolgens kun je even inspiratie op doen voor je nieuwe sportoutfit op de afdeling sportkleding om daarna via de prachtige houten trappen aan de andere kant weer naar beneden te gaan.

ProDemos

Elke dag bezoeken ruim 28 schoolklassen ProDemos in Den Haag voor educatieve programma’s over democratie en rechtsstaat. Ook toeristen en andere geïnteresseerden kunnen bij ons terecht voor rondleidingen over het Binnenhof en door Ridderzaal, Eerste en/of Tweede Kamer en voor debatten, lezingen en collegereeksen.

Decathlon

Welkom bij Decathlon, voor sommigen al heel bekend, anderen kennen ons concept nog niet. We willen jullie graag ontvangen op 24 juni, zodat jullie door onze winkel kunnen flitsen, en misschien later terug komen om te kijken en te proeven. Kijken naar onze running collectie, en proeven van onze sportvoeding. Beide zijn namelijk zeer uitgebreid! Onze hardlopers heten jullie van harte welkom en staan klaar met hun expertise om al jullie vragen te beantwoorden!

Centrale Bibliotheek Den Haag

Bibliotheek Den Haag is de meest bezochte instelling van de stad. Je vindt hier 2,5 miljoen bezoekers per jaar, 800.000 boeken, films, muziek en games en zondag 24 juni meer dan 3000 hardlopers! Via de hoofdingang ren je naar binnen, de trap op bij de VVV waar je in studio B kan mee doen aan een korte Aerobics- books workout op Soul Funk & Disco music!

Nieuwspoort

Nieuwspoort is DE plek van het vrije woord! Niet alleen een debatcentrum, maar ook de mysterieuze ‘sociëteit’ van de Tweede Kamer, waar politici ongestoord kunnen praten EN de plek waar journalisten politici laten zweten tijdens persconferenties. Waan je even minister-president voor het beroemde ‘aquafresh-wandje’ waar Rutte iedere week zijn persconferentie geeft, ren door de binnentuin waar Kamerleden BBQ-en en de plek waar Lubach het ‘chapeau!’ van Buma vandaan haalde.