Parcours 2022

Onderstaande informatie betreft alleen voor de editie van 2022.

De start van de Urban Trail Den Haag 2022 bevindt zich op de Lange Vijverberg en de finish op de Lange Voorhout. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

In 2022 lopen we door de prachtige Haagse Binnenstad. Langs en door geweldige passages, historische gebouwen en paleistuinen, een poptempel en veel meer.

 

Parcourskaart

  • Start: de Lange Vijverberg
  • Finish: de Lange Voorhout

Start: de Lange Vijverberg. Finish: de Lange Voorhout. Bij de start kun je vanaf 08.30 uur o.a. jouw startnummer ophalen, tas achterlaten en shirt ophalen (indien besteld). Bij de finish ontvang je je verdiende medaille en een tasje met drinks & bites

Parcourskaart 2022

Huis Van Het Boek

Hardloop door het oudste boeken museum ter wereld! Het museum is gevestigd in het sfeervolle vroegere woonhuis van baron Van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in het heden en verleden. In het museum vindt je een combinatie van eeuwenoude en moderne boeken. Ook zijn er tentoonstellingen over de rol van boeken bij belangrijke maatschappelijke veranderingen.

Grote Kerk

De Grote Kerk ligt in de historische binnenstad van Den Haag. De geschiedenis van de kerk begint in het jaar 1256. In dit jaar werd de houten kapel gebouwd op een strandwal. De Grote Kerk heeft een prachtige plafondschildering en staat bekend om het lijnenspel in het hoogkoor. In de kerk staan verschillende bijzondere monumenten. 

Vroeger liepen de Ridders van het Gulden Vlies hier rond. Ook zijn er verschillende kroonprinsen en -prinsessen gedoopt. 

Korzo

Korzo werd in 1913 als een bioscoop onder de naam Corso opgericht. Zesenzestig jaar later sloot de bioscoop zijn deuren. Vandaag is Korzo is hét avontuurlijk theater en productiehuis uit Den Haag met prachtige programma's die sprankelen, durven, schuren en verrassen. Korzo organiseert festivals, voorstellingen en creatieve workshops. Een plaats vol inspiratie.

Pathé Buitenhof

Loop door de bioscoop! Pathé Buitenhof is gevestigd aan het statige Buitenhof, een plein dat grenst aan het Binnenhof. Dit intieme theater biedt fantastische mogelijkheden voor diverse evenementen voor groepen tot 150 personen. Het theater heeft 6 zalen met een capaciteit variërend van 99 tot 390 stoelen.

Op de begane grond van dit theater bevindt zich een sfeervol Grand Café. Op de 1e etage is een prachtige balzaal met eigen bar. Deze ruimte is zeer geschikt voor intieme borrels, walking dinners en voor evenementen prima te combineren met een van de nabijgelegen zalen.

Het Heilige Geesthofje

Het Heilige Geesthofje is opgericht in 1616 en is daarmee het oudste hofje van Den Haag. Het hofje mag tot een van de fraaiste hofjes van ons land worden gerekend. Het bestaat uit vier vleugels rond een binnentuin. In de tuin staat de oudste perenboom van Nederland, geplant in 1647. Ervaar al lopend de geschiedenis. 

Hofje van Nieuwkoop

Hofje van Nieuwkoop is een Rijksmonument in het centrum van Den Haag, opgericht in 1661. Het is het grootste en een van de mooiste Hofjes van Nederland en telt 62 woningen. Loop door het prachtige Hofje, waar niet voor niets bruiloften, zakelijke en culturele evenementen plaatsvinden.

Theater in de Steeg

Theater in de Steeg is een klein, knus vestzaktheater met een lange geschiedenis in het hartje van Den Haag. Grote namen uit de muziek- en cabaretwereld hebben hier opgetreden: Boudewijn de Groot, Herman Finkers, Seth Gaaikema, maar ook Drs P, John Watts en recentelijk nog Iain Matthews. Het theater is tegenwoordig de thuisbasis van diverse (impro)theatergezelschappen en Acoustic Alley.

De Kloostertuin

Onderdeel van het stadsklooster Den Haag is de Kloostertuin. Eind 1700 was het landgoed in de bezit van de familie van Oosthuyse. Een verrassende tuin in het centrum van Den Haag.

Het Paard 

PAARD staat al tientallen jaren midden in de popscene van de stad Den Haag. In oktober viert PAARD haar 50-jarig bestaan met een grote feestweek vol muziek. 

Op zaterdag 21 oktober 1972 opende ‘Het Paard van Troje’ voor het eerst haar deuren voor publiek. Het was destijds een locatie waar Haagse jongeren samenkwamen. PAARD is hierna verder gegroeid tot een internationaal gerenommeerd poppodium waar grote artiesten hebben opgetreden. 

De Kloosterkerk

De Kloosterkerk stamt uit de late middeleeuwen. Leden van het Nederlands Koninklijk Huis komen met enige regelmaat naar de zondagse kerkdienst en Prinses Ariane is hier gedoopt. De kerk verwelkomt mensen met verschillende achtergronden en levensovertuigingen. Loop door de koninklijke kerk.

Sportpark de Verademing

Sportpark de Verademing is een populaire plek in Den Haag voor allerlei sport- en spelactiviteiten. In het weekend wordt er gevoetbald en overdag gebruiken scholen het prachtige park. Er zijn onder andere jeu-de-boules banen, tennisvelden, speelplekken voor kinderen en voetbalvelden.

Inschrijving geopend!

Yes! de volgende KLM Urban Trail Den Haag vindt plaats op zondag 2 juli en je kunt nu inschrijven!

Lees meer