Parcours en locaties

De start bevindt zich op de Lange Vijverberg en de finish op de Lange Voorhout. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg, één van de toonaangevende schouwburgen van Nederland met het Nationale Theater als vast huisgezelschap, is onderdeel van het vernieuwde parcours van de KLM Urban Trail Den Haag. Een zeer modern theater in een klassiek huis. Want achter die ronde gevel uit 1766 vind je twee intieme zalen en een aantal prachtige klassieke foyers.

Food Hall MingleMush 

De Food Hall MingleMush is letterlijk een mengelmoes van smaken, ontspanning en entertainment. Laat je verassen door een geweldige mix van 13 verschillende keukens en bars met elk hun eigen specialiteit. Versla je vrienden in de arcade of kies voor ontspanning in de bibliotheek. Maak een keuze uit 24 speciaal biertjes van de tap of neem die ene lekkere cocktail waar je al lang naar snakt. Good food and good mood: all at once at one single spot.

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden bestaat 444 jaar en opent daarom haar deuren tijdens de vierde editie van de KLM Urban Trail Den Haag! Wijnhaven is de nieuwste locatie van Universiteit Leiden in Den Haag. Hier krijgen zo’n 5.300 studenten onderwijs. Het onderwijs en onderzoek draait, aansluitend op het profiel van de stad, om 4 thema’s: Internationaal recht, vrede en veiligheid, Politiek, openbaar bestuur en internationale betrekkingen, Stedelijke vraagstukken en Gezondheid.

Sociëteit De Vereeniging

Sociëteit De Vereeniging, sinds 1988 op de monumentenlijst en voormalig optrek van Koning Willem II, is een verborgen parel midden in het centrum van Den Haag. Deze locatie is niet alleen in gebruik als herensociëteit, maar ook te reserveren voor netwerkborrels, bijeenkomsten, vergaderingen, diners, private dining en als officiële trouwlocatie!

De Bijenkorf

Wie zou er wel eens buiten openingstijden door de Bijenkorf willen rennen? Inschrijven maar, want de Bijenkorf is weer onderdeel van het parcours! De route loopt via het monumentale trappenhuis met de beroemde glas-in-lood ramen naar de lichthal op de 4e etage. Hier gaan we over de sportafdeling en vervolgens weer via de trappen aan de andere kant naar beneden. Shopaholics, wat vinden we hiervan? 

Nationaal Archief

Op deze locatie vind je antwoorden op vragen over jouw leven, onze geschiedenis en onze samenleving. Het Nationaal Archief beheert en presenteert een rijke collectie van maar liefst 142 kilometer documenten, 15 miljoen foto’s en 300.000 kaarten en tekeningen en 1,2 petabyte aan digitale bestanden. Van belangrijke overheidsdocumenten tot persoonlijke correspondentie van de meest invloedrijke Nederlanders, van het archief van de KNVB tot de VOC. Hoe tof is deze locatie?

Den Haag Centraal Station

Sprinters op het spoor en door het station! De KLM Urban Trail Den Haag loopt dit jaar ook door het Centraal Station.

Pathé Buitenhof

Pathé Buitenhof is gevestigd in een prachtig oud pand in de Haagse binnenstad. De bioscoop heeft 6 zalen, 1.400 stoelen. Een bioscoop waar je lekker een filmpje pakt als onderdeel van een avondje uit, bijvoorbeeld door eerst te genieten van een hapje & drankje in het Grand Café. Jaarlijks ontvangt Pathé Buitenhof ruim 450.000 bezoekers.

PAARD

Altijd al eens willen rennen door het pand waar grote internationale artiesten optreden? In PAARD loop je door de foyer, Paardcafé, Kleine Zaal, Grote Zaal én de backstage – dus je kunt je geluk niet op! Speaking of luck: wie weet loop jij zomaar tegen een golden ticket aan met vrijkaarten voor een van onze concerten!

Binnenhof

Het Binnenhof is een gebouwencomplex in het centrum van Den Haag, dat al eeuwenlang het centrum is van de Hollandse en Nederlandse politiek.

Hofje van Nieuwkoop

Een van de best bewaarde geheimen van de Haagse binnenstad is het Hofje van Nieuwkoop. Het 17e eeuwse hofje is lastig te vinden en vormt een oase van rust in de drukke hofstad. Inmiddels wordt het hofje alweer meer dan 350 jaar bewoond. Oorspronkelijk werden de 62 huisjes gebouwd voor oude en behoeftige vrouwen, maar tegenwoordig worden de huisjes betrokken door jong en oud.

Museum Meermanno

Museum Meermanno, ook wel 'Huis van het boek' genoemd, is het oudste boekenmuseum ter wereld. Pak jij de ganzenveer op, om even te schrijven als een monnik? 

De Passage

Stijlvol en sfeervol, met een diversiteit aan topwinkels! De Passage in Den Haag is het oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland. Het winkelcentrum bezit een prachtige uitstraling met z'n arcades, glazen koepels, loopbruggen en bewerkte gevels.

Boterwaag/Grote Markt

De Boterwaag is een monumentaal pand dat diep verankerd is in de Haagse geschiedenis. Vanaf het begin van de zeventiende eeuw tot en met de eerste helft van de twintigste eeuw was dit een plek waar markt werd gehouden. In 1650 werd het Boterhuis gebouwd. Toen deze te klein bleek, is er het Groot Boterhuis aangebouwd in 1681. Tussen de stenen zuilen hangt nog steeds uit 1682. Vandaag de dag is de Boterwaag een stadscafé met de bourgondische gezelligheid van een Belgisch biercafé.

Nieuwspoort

Nieuwspoort is DE plek van het vrije woord! Niet alleen debatcentrum, maar ook de mysterieuze ‘sociëteit’ van de Tweede Kamer, waar politici ongestoord kunnen praten EN de plek waar journalisten politici laten zweten tijdens persconferenties. Waan je even minister-president door op de foto te gaan voor het ‘aquafresh-wandje’ waar Rutte iedere week zijn persconferentie geeft, ren door de binnentuin waar Kamerleden BBQ-en en de plek waar Lubach het ‘chapeau!’ van Buma vandaan haalde.

Paleistuin

Voel je voor één keer prins of prinses in deze prachtige koninklijke tuin.

Tuin Nieuwe Kerk

Prachtig plekje midden in het centrum van Den Haag.

KLM Urban Trail Den Haag verplaatst naar 2022

KLM Urban Trail Den Haag is vanwege de coronapandemie voor 2021 van de kalender gehaald. De KLM Urban Trail Series bestaat in 2021 uit 7 steden. Klik op onderstaande link voor meer informatie over de deelnemende steden en schrijf je in!

Lees meer