Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Den Haag op zondag 2 juli 2023 wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 - 6 km of een lange route van ongeveer 10 - 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. 

Stap voor stap maken we alle locaties bekend. Kom regelmatig terug op deze pagina om te zien welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Benieuwd welke bezienswaardigheden vorig jaar in het parcours zaten? Bekijk ze hier.

PARCOURSKAART

De start- finishlocatie is op de Lange Voorhout. De parcourskaart wordt binnenkort bekend gemaakt.

Beeld & geluid

Bij Beeld & Geluid in Den Haag ontdek je alles over nieuws en journalistiek. Na een museumbezoek snap je hoe nieuws jouw blik op de wereld vormt en weet je welke impact het heeft als jij verhalen deelt. Daarnaast is het mogelijk een van onze 12 zalen te huren voor meetings & events. 

Urban Trail Den Haag

Amare

Amare is het nieuwe huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting aan het Spuiplein in Den Haag. Een splinternieuw gebouw met concertzalen, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes, horeca en nog veel meer. Dit grootste cultuurgebouw van Nederland is ook het huis voor het Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Amare is ook een podium van, voor en door de stad. Samen met lokale partners biedt Amare onder de naam Open Amare dagelijks een divers en gratis aanbod voor iedereen.

KLM Urban Trail Den Haag - Amare

Het Hofje van Nieuwkoop

Het Hofje van Nieuwkoop uit 1661 is een Rijksmonument in het centrum van Den Haag. Het is het grootste en één van de mooiste hofjes van Nederland en zeer in trek als woonadres, trouwlocatie en locatie voor zakelijke en culturele evenementen, vanwege zijn ambiance, bijzondere ligging en fraaie architectuur. “Je wordt verliefd op de rust, de eenvoud en intieme sfeer. Het is niet moeilijk je te wanen in vroeger tijden. En stap je de poort uit, dan sta je midden in de stad en ben je meteen weer in de 21ste eeuw.”

KLM Urban Trail Den Haag - Hofje van Nieuwkoop

De 's-Gravenhaagsche Stadsrijschool

De 's-Gravenhaagsche Stadsrijschool is de oudste burgermanege van Nederland, opgericht door koning Lodewijk Napoleon Bonaparte anno 1806. Het monumentale pand is gelegen midden in het centrum van Den Haag en hierom een unieke locatie.Tot op heden is de manege nog steeds volop in gebruik en verwelkomen we elke week zo'n 200 ruiters om paard te rijden op deze prachtige locatie.

Louis Couperus Museum

Het Louis Couperus Museum is een klein particulier museum opgericht in 1996. Het museum is gevestigd op de begane grond van een 19e-eeuws Haags herenhuis aan de Javastraat in de Archipelbuurt. In deze buurt dwaalden en verbleven vele van de personages uit Couperus' boeken. Ook Couperus zelf heeft er op verschillende plaatsen gewoond. De missie van het museum is om het gedachtegoed van Louis Couperus op een artistieke wijze onder de aandacht van het publiek te brengen en zo het culturele aanbod in Den Haag te bevorderen.

Het museum organiseert twee tentoonstellingen per jaar over aspecten uit het leven en werk van Couperus. Verder is er iedere eerste zondag van de maand een activiteit rondom Couperus en kun je met ons gaan wandelen en varen of je verjaardag bij ons vieren. Het museum ontvangt 2500 bezoekers per jaar en is geopend op vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op dit moment is er in het museum de tentoonstelling Louis Couperus, non-binair avant la lettre? te zien. In de tentoonstelling kijken we in een zestal installaties hoe Couperus zichzelf vormgaf, wat zijn tijdgenoten van hem vonden, welke typen personages steeds weer terugkeren in zijn boeken en maken we een brug naar de gender wereld van nu.

Universiteit Leiden campus Den Haag

Welkom bij de Universiteit Leiden in Den Haag! Bij ons loop je via de Spaanse trap naar boven en daarna heb je nog een klimmetje voor de boeg. Maar dat lukt je makkelijk met de energie boost van onze DJ! Via de grootste collegezaal loop je weer naar beneden en ga je nogmaals langs de DJ. Vervolgens swing je de tuin in waar je even tot rust kan komen en verlaat je ons gebouw (voorzichtig!) via een steile afdaling. Zo heb je de universiteit goed ontdekt!

KORZO THEATER

Korzo werd in 1913 als een bioscoop onder de naam Corso opgericht. Zesenzestig jaar later sloot de bioscoop zijn deuren. Vandaag is Korzo is hét avontuurlijk theater en productiehuis uit Den Haag met prachtige programma's die sprankelen, durven, schuren en verrassen. Korzo organiseert festivals, voorstellingen en creatieve workshops. Een plaats vol inspiratie.