Dwars door 17 toffe locaties in de Hofstad

images
Zondagochtend 7 juli was Den Haag het decor van de KLM Urban Trail Series. Museum Meermanno, de Koninklijke Schouwburg, poppodium Paard en het Nationaal Archief waren onder andere onderdeel van een geslaagde vierde editie van de KLM Urban Trail Den Haag. Ruim 3.500 enthousiaste deelnemers genoten van een vernieuwd parcours van 6 of 10 km met maar liefst 17 toffe locaties in de binnenstad van Den Haag.

De Hofstad met haar koninklijke locaties is een unieke stad om doorheen te lopen. Het is en blijft dan ook razend populair om deze stad hardlopend te ontdekken. Maar liefst 3.500 lopers genoten zondagochtend van een uniek parcours dwars door bezienswaardigheden in de Hofstad, waaronder Pathé Buitenhof, de Bijenkorf, Museum Meermanno en het Nationaal Archief. 

De organisatie heeft een gloednieuw parcours met maar liefst 17 locaties samengesteld om de lopers te trakteren op een nieuwe ervaring. ‘Nieuwkomers’ als Den Haag Centraal Station en Food Hall MingleMush werden door de deelnemers enthousiast ontvangen. Naast een aantal nieuwe locaties op het parcours, was ook de start van het parcours dit jaar op een andere locatie. Het startschot werd dit jaar gegevens op de Lange Vijverberg en de finish op het Lange Voorhout. 

Bij een KLM Urban Trail is er geen wedstrijdelement en dat geeft lopers alle tijd om de locaties goed te bekijken. Van die gelegenheid maakten veel deelnemers gebruik. Samen lopen en even stoppen voor een selfie. "Als ervaren Haagse hardloper is het leuk om zelfs na de derde keer deelname aan de KLM Urban Trail Den Haag steeds weer nieuwe plekjes in mijn stad te ontdekken", aldus een enthousiaste deelnemer. De locaties werden van entertainment voorzien, wat het bezoek extra speciaal maakte. Na afloop werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk ontbijt en een unieke KLM Urban Trail-medaille als blijvende herinnering.

KLM supporter van running
Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running. Als supporter van hardlopen is KLM titelsponsor van de KLM Urban Trail Series: 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke KLM Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.              

De eerstvolgende KLM Urban Trails vinden plaats in Den Bosch (29 september), Haarlem (10 november), Arnhem (24 november) en Maastricht (30 november). Alle KLM Urban Trails zijn te vinden op www.klmurbantrailseries.nl.