4800 lopers genieten op zonnige zondagmorgen van Haagse binnenstad

images

Den Haag was zondag 24 juni het toneel van de derde NN Den Haag Urban Trail. Maar liefst 4800 lopers genoten daar van een uniek parcours door bioscopen, warenhuizen, museums, winkels en andere bezienswaardigheden in de Hofstad. Het gloednieuwe parcours zorgde op deze zondagochtend voor veel vrolijke gezichten. De grootste Urban Trail van Nederland bracht naast een parcours van 10 km voor het eerst ook één van 5 km. Een toevoeging door veel lopers met enthousiasme werd ontvangen.

Den Haag hardlopend ontdekken, het is en blijft razend populair. Ook de derde editie van de NN Den Haag Urban Trail kon rekenen op een enorme belangstelling. De organisatie heeft een gloednieuw parcours met nieuwe locaties samengesteld om de lopers te trakteren op een nieuwe ervaring. “We hebben er alles aan gedaan om bijzondere locaties te presenteren en zijn daarom extra blij met nieuwe locaties zoals bijvoorbeeld Decathlon, Bijenkorf, Centrale Bibliotheek Den Haag en Korzo Theater. Bij de bekendmaking zie je de animo toenemen. In totaal groeien we dit jaar met 800 lopers.”

Bij een Urban Trail is er geen wedstrijdelement en dat geeft lopers alle tijd om de locaties goed te bekijken. Van die gelegenheid maakten veel deelnemers gebruik. Samen lopen en even stoppen voor een selfie. Bijna alle locaties werden van entertainment voorzien, wat het bezoek extra speciaal maakte. Na afloop werden de deelnemers weer getrakteerd op een heerlijk ontbijt een echt Urban Trail-medaille als blijvende herinnering.

Een geslaagde derde editie waar volgend jaar zeker een vervolg op komt: “Den Haag is een prachtige stad om doorheen te lopen. Veel variatie in de locaties en een sfeervolle start en finish. We kijken er naar uit om volgend jaar weer zo’n mooie editie te presenteren.”

Landelijke tour
De NN Den Haag Urban Trail is onderdeel van de Urban Trail Series Nederland. De eerstvolgende Urban Trails vinden plaats in Zwolle (8 juli), Breda (26 juli), Den Bosch (22 september), Haarlem (11 november) en Arnhem (24 november). Alle Urban Trails zijn te vinden op www.urbantrailseries.nl.

 

KLM Urban Trail Den Haag verplaatst naar 2022

KLM Urban Trail Den Haag is vanwege de coronapandemie voor 2021 van de kalender gehaald. De KLM Urban Trail Series bestaat in 2021 uit 7 steden. Klik op onderstaande link voor meer informatie over de deelnemende steden en schrijf je in!

Lees meer