NN Den Haag Urban Trail overtreft alle verwachtingen in geslaagde tweede editie

images

De tweede editie van de NN Den Haag Urban Trail overstijgt alle verwachtingen. Met een groei van méér dan duizend deelnemers en elf nieuwe locaties mag er dan ook gesproken worden van een enorm succes. De prachtige binnenstad van Den Haag was afgelopen zondag het decor voor meer dan 4.000 deelnemers, die hardlopend 18 locaties hebben bewonderd.

De eerste lopers deden vanaf 9:30 uur het parcours aan dat traditiegetrouw 10 km dwars door de binnenstad is. “Het is fantastisch dat je eigen stad je op deze manier toch blijft verrassen. Ik loop hier ontzettend vaak voorbij maar ben nog niet nooit binnen geweest. De Urban Trail heeft me op plekken gebracht die ik niet had verwacht.” Aldus een enthousiaste deelnemer die voor eerste keer deelnam aan de NN Den Haag Urban Trail.  Na afloop stond er voor iedere deelnemer een ontbijt klaar als beloning voor hun ontdekkingstocht. 

Ook dit jaar waren er veel deelnemers die buiten de muren van Den Haag woonachtig zijn, namelijk 60%. Zij kwamen onder andere door Haagsche highlights als Escher in het Paleis, het Hofje van Nieuwkoop, Nieuwspoort, Paard, Pathé Buitenhof en het Venduehuis. Onderweg konden deze lopers volop genieten van de muzikale aankleding. “We zijn trots dat zoveel deelnemers op deze manier sport en cultuur in Den Haag hebben gecombineerd. Iedere locatie is bijzonder en iedere loper kwam met een grote glimlach over de finish.” Aldus projectmanager Sigrid van de Toorn, die terugkijkt op een geslaagde tweede editie.

Philomeen van ’t Hooft van het Venduehuis stelde de locatie beschikbaar om opgenomen te worden in de route. “Wat een feest! Swingend over de rode loper langs moderne schilderijen en antieke meubelen met voor iedere deelnemer een schouderklopje met een heel bijzondere veilinghamer.”

Als onderdeel van de Urban Trail Series in Nederland is Den Haag een van de 8 steden die opgenomen zijn in de kalender. Over twee weken vervolgt de Urban Trail Series zijn weg via de eerste editie van de Zwolle Urban Trail op zondag 16 juli. Gevolgd door de Brabantse steden Breda (27 augustus) en Eindhoven (10 december). 

KLM Urban Trail Den Haag verplaatst naar 2022

KLM Urban Trail Den Haag is vanwege de coronapandemie voor 2021 van de kalender gehaald. De KLM Urban Trail Series bestaat in 2021 uit 7 steden. Klik op onderstaande link voor meer informatie over de deelnemende steden en schrijf je in!

Lees meer